DC-01

Градският куест е игра, която се провежда в целия град. Ние от DEXTROCITY имаме два различни сценария, които се случват в София.
Куестовете са отборни игри като максималния брой участници в един екип е 5 човека.
Игрите на DEXTROCITY нямат ограничено време, за което трябва да бъдат завършени. Различните сценарии отнемат средно между 2 и 5 часа на отборите. Те се провеждат през уикендите по график и изискват предварително записване за участие.

За да бъде завършен един куест, трябва да се решат всички загадки в него и да се изпълни поставената задача. Същността на игрите е решаването на различни загадки, разгадаването на следващата локация от куеста, придвижването до нея и събирането на улики, без които не могат да бъдат решени загадките.
За участие в игрите отборите се нуждаят от превозно средство, което сами осигуряват – личен лек автомобил, кола под наем, Spark или друго. Разстоянието, което се изминава в различните куестове е между 20 и 30 км.
Друг елемент без който не може да протече играта са съвременни телефони с интернет, GPS засичане на местоположението и камери. Телефоните трябва да са със заредени батерии и по възможност да разполагате и с външни батерии за зареждане.

Как протича играта?

След като заплатите участие в градски куест, ще получите подробни инструкции за играта на имейла си. Тези инструкции обясняват как и къде ще стартира куеста, каква е вашата главна задача и как се борави с управляващото приложение. Това приложение е основният инструмент, който ще използвате по време на цялата игра.
Приложението не изисква предварително сваляне и инсталиране. То е уеб базирано и се отваря с линк в браузъра на телефона.

Благодарение на това приложение операторите на играта следят през цялото време вашата локация и прогрес в играта. В приложението има възможност за чат с оператора при нужда от помощ. В него се появяват някои от загадките и се въвеждат отговорите им. Също така в приложението можете да проверите следващата локация от играта, преди да се насочите към нея – по този начин се предотвратява безмисленото разкарване до грешни места. Някои от загадките се отключват само когато сте пристигнали на правилната локация и приложението е засякло вашето местоположение.
Можете да опознаете приложението с бързо демо тук.

Преди старта на играта операторът ще се свърже с вас, за да се увери, че сте готови за играта и нямата въпроси, които са останали без отговор.

По време на куестовете може да ви очакват много изненади – пъзели, скрити предмети, добавена реалност, интеракция с подставени лица и много други.

Препоръчваме да прочетете статията на нашите приятели от vsichkistai.bg, които обясняват каква е разликата между стаите на загадките и градските куестове.

Ако се нуждаете от още информация свързана градските куестове на DEXTROCITY, можете да погледнете в секцията Често задавани въпроси или да се свържете с нас на info@dextrocity.com или +359 879 100 697.

А сега изберете някой от нашите куестове и се впуснете в градските приключения 🙂