Градски куест е поредица от решаване на логически загадки и посещение на определени места в София, свързани с тях по един или друг начин.

Куестовете на Dextrocity се провеждат в предварително определени дни и часове. Най-често това са уикенди или официални празници, за да е по-приятно придвижването и по-малък трафика.
Проверете календара ни с предстоящите събития, за да си изберете ден и начален час.

В зависимост от типа куест, едновременно могат да стартират от 2 до 4 отбора. 

Един отбор е ограничен до 5 човека, колкото могат да се съберат в стандартен автомобил.

Ако сте повече от петима, то ще трябва да се разделите на повече отбори. Не се притеснявайте, може да бъде още по-забавно. Свържете се с нас и ние ще ви помогнем да си запазите часове заедно или даже да ви организираме състезание.

Играта е подходяща за всякакви възрасти, но на деца под 2 години, може да им се стори скучно в някои моменти.

В зависимост от куеста, може да ви потрябва превозно средство, най-често автомобил. Някои са подходящи и за велосипеди, но за хора с повечко опит с колела (разстоянията са около 30 км, а може и повече).
Трябват ви също мобилни устройства с много интернет и батерия (зарядни за кола или преносими батерии), както и дрехи, съобразени със сезона и прогнозата за времето.

Обадете ни се до 48 часа преди началото на играта и ние ще ви помогнем да преместите резервацията си в по-удобен за вас ден и час.

Изберете куест, за който важи вашия ваучер. Ако има ограничения за типа куест, те са ясно оказани на ваучера. Изберете час и на следващата стъпка в полето „Код за отстъпка“ въведете кода на ваучера. Системата автоматично ще разпознае кода и няма да ви изиска плащане.
(Възможно е доплащане за куриерски услуги в някои куестове)

Изберете куест, за който важи вашия талон. Ако има ограничения за типа куест, те са ясно оказани на талона. Изберете час и на следващата стъпка в полето „Код за отстъпка“ въведете кода на талона. Системата автоматично ще разпознае кода и ще преизчисли сумата за плащане.

 1. За да използвате приложението ни
 2. За да търсите информация в Гугъл
 3. За да използвате GPS
 4. В някои куестове има и други безплатни приложения, които се използват за решаването на част от загадките

Достъпът му е уеб базиран, тоест отваряте го като обикновена страница през браузър, няма какво да сваляте и инсталирате предварително.

Не, приложението може да се достъпи през избран от вас браузър от всеки телефон, произведен последните 5-6 години. Единственото условие е телефонът да има GPS и браузърът да е с разрешена локация.

След резервацията ще получите имейл с подробни инструкции за настройка на Android и iOS.

 • Определяне на локацията ви, като по този начин преминавате на следващата стъпка в играта когато достигнете дадено място
 • Получаване на части от загадки чрез него
 • Проверка на предположения за локации
 • Въвеждане на отговори
 • Получаване на жокери
 • Чат с оператор

Най-вероятно браузърът ви няма разрешение да използва локацията на устройството. Проверете настройките, както е написано във файла, изпратен при потвърждение на вашата резервация. 
Ако отново не сработи, пробвайте от друг телефон.

 1. Проверете къде ви засича чрез бутона на приложението
 2. Излезте на по-открито място или просто се преместете 40-50 метра
 3. Влезте в приложението от друг апарат със същия код

Пишете в чата на нашите оператори. Все пак приложението използва за основа т.нар. chat bot с малко изкуствен интелект и не може да обхване абсолютно всички нюанси на човешката реч. 

Операторите ни ще ви помогнат.

Пишете на наш оператор в чата – достига се чрез бутона в горния десен ъгъл. Той с радост ще ви насочи как да продължите.